Sunday, October 18, 2009

Walker baru Qaisara

Khamis lepas abi ajak cari walker Qaisara...da lama da ktorg nk beli tp memandang si tecik ni kecik sangat n pinggang pun x bape kuat lg..ktorg tangguhkan dulu..tmbah2 ada satu kedai cina 2 leh dapat murah dari RM 150++ (xtaula uols beli bape walker cm nie) dapat RM 110 je..tp malang nye ada satu colour je..biru..2 pun cm da lusuh sket. Tauke kedai 2 kata nk choice lain bole tp kena tggu next week baru sampai..
Memandangkan abi n ummi Qaisara nie x sabo2 nk tgk ank dara nie dok dlm walker (sbenarnye x larat sbb nk mintak dukung je)ktorg pun trus la g KB survey2 kt shopping Complex...harga mmg jauh beza..nama pun shopping Complex mane leh tawar menawar kan..4 buah shopping complex ktorg survey mlm 2 jgak semata2 nk cari walker Qaisara..tp xde yg berkenan di hati..tmbah2 abi Qaisara adalah seorang yg CEREWET oppss..silap TELITI ok..yela mstila nk yg terbaik utk ank dia kan..kalo uQ pakai redah je..asalkan bole jalan..
Qaisara pun da syok semua jenis walker dia da try..wah dasyat Qaisara nie..smpai nk kul 10 x jumpa2 jgk..tgk muka ank dara sorang nie mcm kesian lak kalo x beli mlm 2 jgk..last2 ktorg jumpa kedai cina jual mcm2 jenis barang baby kt tepi jln...mcm bling bling je kedai 2 ktorg tgk..
Masuk je kedai 2 dengan disambut senyuman manis oleh tauke kedai 2...uQ pun tanye la..."walker baby ada?"..."ada2.."(dgn penuh harapan)huish mcm2 jenis walker pun ada..ada yg mahal skali RM200++ skali utk baby blajar jln..wat ape..membazir je mahai2..last2 ktorg beli yg mcm di atas nun..colour hijau lg 2..sesuai juga utk baby boy..(hish mcm berangan nk tmbh lg satu je)"NO2 ummi Qaisara x puas manja lg.."haha.
Blk 2 punyela teruja budak tecik sampai xnk tido..slalu dia tido kul 10 lebih..dah kul 12 pun segar je mata dia smbil picit2 muzik 2...uQ yg dok tersenguk2 nie terpaksa la melayan dia..smpai uQ tgk mcm nk terlentok je dlm walker 2. last2 uQ paksa tido jgak..menangis2 dia...kul 2 pg dia terbangun nangis2..ktorg da kelam kabut panas kot..uQ pun lap kepala dia ngan air ..sapu2 minyak ..x jadi jgk..last2 masuk'n dia dlm walker trus senyap...bertuah punye ank ...termimpi2 walker rupenye.

4 comments:

mamalieyna said...

alala comeinye walker qaisara..arif nk pinjam bleh..arif tak beli pun walker, abg sedara dia je kasi..kalo mama yg beli, nk gk pilih yg cun2 cam walker qaisara ni :)..cantik...smpai termimpi2 qaisara ye..ish2 macam2.. :)

Ummu Qaisara said...

{mamalieyna}2le perangai ank dara sorang nie blum beso lg 2..ok la 2 save ape mamalieyna.

The Queen Of My Heart said...

amboi dak comei nie sampai termimpi2 walker yerk...hehehe...syok sgt kut dapat kehulu kehilir ngan keta baru... :)

EIJAM'S FAMILY said...

a'ah ler tue kot..syiok sampai termimpi walker dah tenek nie.. best tgk die dok suke main walker tue..