Friday, October 9, 2009

Jom ke Tesco..

9/10/09-(lakonan semula)
uQ: Abi...ari ni kte nk g mane?
Abi: ari nie kte dok umah je..xnk jln2.
bila uQ dgr je abi bg jawapan mcm 2 mula la nk lancarkan mogok besar-besarkan..kempen mogok uQ ni dpt sambutan la jgk sbb ada sorang budak kecik yg nk turut serta..budak kecik nie x padan ngan kecik paham je ape org kata..mcm2 tau je..dia pun malas layan sgt abi ..abi dok main2 ngan dia pun slamber derk je respon dia ..slalu x mcm 2 pun.last2 abi terasa keseorangan dan mengaku kalah jua. lps blk dr solat jumaat..abi tanye Qaisara..
Abi: Qaisara nk g mane ari ni?
Qaisara:alah abi nie jomla lepak2 kt luar asyik dok umah je bosanla..(dlm ati)
Abi:jom kte jln2 ummi..
uQ:nk g mane?(dgn nada tegas tp dlm ati yess..yesss)
Abi bwk ktorg g tesco KB..sbenarnye bkn nk shopping sgt..just nak beli lauk utk esok je..lgpun ktorg lebih selesa solat kt surau Tesco sbb luas n ada dua satu kt bwh satu lg kt tgkat atas so selesa sgt n baby room pun ada snang nk menyusukan Qaisara.sampai je Tesco punyela ramai umat nk bershopping ari nie...almaklumler org goment br dpt gaji.

~Abi nie kt escalator pun smpat snap gambo~
Malas nk berhimpit kt celah2 manusia 2 ktorg capai ape yg patut n trus bayar je..lps letak brg dlm kete abi ajak mkn kt Chicken Rice Shop. da lama uQ x mkn kt sini..ktorg pun order menu utk 2 org..abi kata sedap..bg uQ biase2 je..sbenarnye da kenyang sebab da melantak kt umah.

~nie la menu yg ktorg order~
Qaisara pun mkn nasi ayam jgak...


~hehe ni la dia menu Qaisara..beras campur ayam ~
kalo g jln x sah kalo x bwk makanan budak kecik sorang nie..kalo x bila tgk ktorg mkn mulala dia melentok2 kan bdn dia 2..(tanda protes la 2 konon)



~tgk 2 tgh mkn pun sempat lg sengih bergambo punye pasal~





~on the way blk Qaisara teruja tgk kambing biri2 ni kt tepi jln khusyuk btul dia tgk~

sbenarnye blk dr Tesco ktorg sempat sggah satu lg shopping complex saje nk window shopping..smpai je umah uQ mandikan Qaisara n suapkan dia mkn...melompat2 je dia bila kt umah..puas ati la 2 dpt g jln2 ari nie..esok kte duduk umah..abi ada program kt skolah smpai kul 4..Qaisara jgn meragam plk.





2 comments:

The Queen Of My Heart said...

sama lah cam lily gak...klu my husband cuti mesti nk kuar..yelah dh bosan dok kat umah jer kan...so hujung minggulah masa utk 'm'enjoykan'diri...Qis pon sama gak...pandai boring duk kat umah...hehehehe...

Qaisara nie makin comei jer...senyuman dia menawan...

mamalieyna said...

hehe..dak tecik Qis pun dh pndai boring dok umah ye..sape ajar tu,,ummi ye..hikhik,,dpt berjalan best la ye..sama la, si tecik saya Haidar pun, kalo kita tgh siap2 cam nk kuar tu, hepi+ceria aje muka dia, dh tau nak kuar jenjalan :)..budak2 skrg..hehe..