Tuesday, November 3, 2009

Gembira+Sedih+sedih+sedih...isk..isk..


Pg td uQ dapat call dari SPA..interview yg uQ hadiri sbulan yg lepas da dpt resultnye...resultnye...ialah..uQ dapat keje 2...x perlu nk nyatakan jawatan ape tp yg pasti di bawah Jabatan Perpaduan Negara n jawatan nie da lama uQ idam2kan..happy...rase cm x percaye plk..coz masa i'view ari 2 pakai cakap je apa yg ada dlm kepala pas2 asyik kena bangkang je ngan interviewer 2..alhamdulillah..tercapai satu matlamat. Tapi...........................................Qaisara mcmane?????uQ kena kursus dulu di Kajang selama sbulan lebih. UQ x pnah berpisah ngan dia tau sejak lahir...dah la 2 x pandai hisap botol plk 2...asyik nk bergayut nenen je...ptg td ajak abi kuar beli brg sket utk Qaisara..beli botol susu yg puting like mummy's 2...alhamdulillah da bole hisap masalahnye nk tido td dia nk bergayut nenen mcm biase...nangis2 dia...last2 abi pujuk dia smpai tertido...sedih sgt nk tggalkan dia mcm 2...Qaisara uQ tggalkan dgn mak uQ kt umah kakak uQ di Cheras..diorg suke sgt la kalo Qaisara dok situ...tapi sggup ke diorg tahan kalo Qaisara nangis mlm2 nk ASI??Ya Allah Ya Tuhan Ku kau Permudahkan lah urusan hamba Mu ini...Qaisara ank ummi yg baik Qaisara dok baik2 dgn opah nanti tau...sbulan lebih je ye sayang...nk tggalkan abi pon sedih jgk...msti abi sedih sbb xde sape sambut dia lg kalo blk ngajar..msti dia selalu teringat2 jeritan Qaisara bila tgk kete abi kt pagar ...msti terkenang2 Qaisara terlompat2 suke bila tgk dia kuar dr kete...xpe abi...cuti skolah 2 mggu je lg..pas 2 abi trus la ke sana temankan Qaisara smbil2 lawat ummi ye.

3 comments:

Siti @ nurie said...

alah...siti pun samer..hr tu ada teringin nak apply cikgu kemas, tapi kene kursus ngn smbung bljar...rasa mcm berat hati je nak tinggalkan anak...so, cancel je niat tu...nantilah..kalau tuhan tetapkan rezekinyer kat situ, akan ada jalan juga..Insya Allah...

apa pun, tahniah dpt keje tu....tapi, lama tu sebulan lbh...isk isk isk

mamalieyna said...

alaaa sedihnye...sedih sgt hampir lupa berita gumbira tu..! Tahniah, peluang kerjaya yang sgt baik, bertuah uQ dpt kan, so tabahkan hati! Insyallah Qaisara baik2 aje nnti!

The Queen Of My Heart said...

Salam...

Lamanyer x menjenguk ke c nie...Baru jer blk dr srwk... :)

Nway..Congrats dpt peluang keje yg sgt baik...Sedih mmg sedih ler kan nk tinggal kan baby...lama tue sebulan...tp klu di pk untuk masa depan...peluang nie dtg sekali jer...
So..tabah kan hati..n Hopefully Qaisara pon akan baik2 jer...